De wereld van Hannah en Emma

12 februari 2007

het schoolleven

Hannah heeft een Chinees jongetje in de klas. Hij is nog niet zo lang hier, samen met zijn zusje, die in het tweede kleuter zit. Lei en Lao. Hij heeft 'platte ogen', zoals Hannah zegt. Het eerste woordje dat Lei kon, was 'warm': als hij 's morgens aan de juf moest laten weten waar hij 's middags moest eten, dan was zijn antwoord 'warm'. Maar ondertussen kan hij gelukkig toch al meer woordjes en zinnetjes. Hannah vroeg zich af, of hij er als ons zou uitzien, eenmaal hij Nederlands spreekt.

En Emma zou graag met papa nog eens gaan naar ch sss schumach ... allez, waar papa en Hannah ook soms naartoe gaan. De cinema!

Emma gaat nu praktisch altijd volledige weken naar school, maar vermoeiend dat dat is. Als we haar 's avonds ophalen bij oma en opa, ziet ze lijkbleek met donkere wallen onder haar ogen. En ze valt (meestal) pardoes in slaap 's avonds, terwijl ze nog op Hannah ligt te wachten met alle lichten aan. En ze heeft amai, last van ochtendhumeur: niet gewoon! Ze wil geen bruine boterham, ze wil een witte. En geen witte met korsten, neen een zonder korstjes. En dan niet zo'n kleine (nadat de korstjes eraf zijn, schiet er niet meer zoveel over), neen een grote. En neen, niet met salami, met choco.
En ze wil geen lange broek, alleen een kousenbroek. En 't kan haar niet schelen wat de turnjuf daarvan vindt, ze gaat dan gewoon niet naar school gaan als 't zo zit, ze blijft wel alleen thuis. En ze wil niet haar kleedje, ze wil haar rokje. En eigenlijk, als ze er eens goed over nadenkt, ook niet haar rokje, maar haar prinsessenkleedje (verkleedkleren).
En ze wil speldjes, neen, geen staartje of vlechtje. En de speldjes zitten niet goed.
En geen laarzen, maar schoenen, en geen bordeaux schoenen (=haar blauwe schoenen) maar haar stapschoenen.
Ongelooflijk, alles is verkeerd 's morgens. Deze morgen is ze twee keer terug in bed gekropen uit frustratie.

Maar ongelooflijk maar waar, we waren toch op tijd op school!

Elke avond heeft ze wel spijt, ze begint er dan zelf over en zegt dat ze 's morgens niet boos zal zijn. Maar tja, de morgenstond heeft voor Emma echt geen goud in de mond.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

amai onze voeties :) Wij hopen dat deze beker aan ons voorbij mag gaan :)

9:04 p.m.  

Een reactie posten

<< Home