De wereld van Hannah en Emma

26 januari 2007

Emma Van Gogh


Mama en Emma samen thuis vandaag, en na een aantal spelpogingen die haar uiteindelijk toch niet interesseerden, en veel tijd op mama´s schoot, had Emma een fantastisch idee: schilderen!

Tja, schilderen. Dan staat mama altijd even in beraad. De kinderen vinden schilderen fantastisch, maar voor mama is het natuurlijk wel altijd wat geknoei. Alhoewel, dat valt meestal wel mee. Een schilderschort, een blad om de tafel te beschermen, een potje water en een goede penseel, en natuurlijk de verf. Waterverf, of nog leuker: plakaatverf.

Ziehier Emma´s kunstwerkjes. Ze heeft vol enthousiasme gekliederd. Altijd eerst mooi de vier randen geschilderd, en dan uit volle borst de verf op het middenstuk. Het was een plezier om haar bezig te zien. Het deed me denken aan de cursus in september, waar de lesgeefster een voor mij heel interessante boodschap bracht: laat kinderen genieten van de materialen, en niet zozeer het resultaat is belangrijk, wel de ervaring. Het bevrijdde me onmiddellijk van de frustraties van onhandig zijn, en geeft veel meer plezier om bezig te zijn met de handen.

En haar popje lag naast haar op tafel, wel een beetje uit de buurt zodat ze geen spetters ving.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

en ook nog een glas fruitsap binnen handbereik :)

8:21 p.m.  

Een reactie posten

<< Home