De wereld van Hannah en Emma

11 december 2006

Prille liefde, en de advent

Hannah is verliefd op Joren. Dat heb ik misschien al eens vermeld. En ze zal met hem trouwen, maar Joren wil niet met haar trouwen. Nu, in eerste instantie vond ze dat geen probleem, ze zou toch bij hem blijven. En Jeppe is het lief van Michèle. Volgens Michèle dan toch, want zelf is Jeppe niet verliefd op Michèle. En Joren helpt Hannah niet. Jeppe wel. Hannah zal met Jeppe trouwen, aldus Hannah recentelijk. En Michèle ook. Amai, Jeppe ligt wel in de markt he. En Jeppe is Jozef in het kerstspel!

Jeppe is overigens ook de man van de vieze moppen (hele vieze). En hij staat ´s nachts op om op spokenjacht te gaan. Stoer is hij wel! (Al laat zijn mama weten dat ze nog nooit iets gemerkt heeft van spokenjacht.)

Het kerstspel is dus in volle gang. De sint was nog alomtegenwoordig op 5 december. Op 6 december was er - heel handig - pedagogische speeldag - sorry studiedag. En op 7 december kwamen ze thuis met kerstliedjes: de kerstboom staat al in de klas. Prompt werd de pop thuis tot Jezus gebombardeerd. Jezus werd dus overal meegedragen in de draagzak die de sint net gebracht had. Maar oei, wat bleek op een ochtend? Hannah´s eerste zin bij het wakker worden: ´Mama, we zijn Jezus beneden vergeten!´ Mama was om 7 uur ´s morgens eerst niet mee...