De wereld van Hannah en Emma

3 december 2006

Heilige mieten en pieten

Inderdaad, sinterklaas is nu echt wel in aantocht! Hannah, weetgierig als ze is, had zich al afgevraagd wat er ooit zou gebeuren als de sint zou sterven. Zou er dan geen speelgoed meer gebracht worden? En onze papa, die alles heel duidelijk uit de doeken kan doen en bij ons het deel algemene vorming voor zijn rekening neemt, besloot het verhaal van de sint eens van naaldje tot draadje uit de doeken te doen.

De sint is een ´heilig man´. Hij heeft ooit geleefd, maar is ondertussen al gestorven. Hij deed echter zulke goede dingen, dat toen hij in de hemel aankwam, God hem zei dat hij heilig zou worden en zijn goede daden elk jaar kon herhalen. (Bij nader toezien heeft Hans het verhaal van de heilige Martinus verteld ipv dat van de heilige Sint-Nikolaas, maar allez, daar vallen we niet over.) En Hannah vroeg vervolgens of de mieten en pieten ook heilig zijn? Mieten? Dat zijn vrouwelijke pieten he, da´s duidelijk.

Ondertussen hebben we de sint ook gezien, op het sinterklaasfeestje van Securex. En hij was zo goed onze beide dochters een supertypisch meisjesgeschenk te geven: voor elk een Barbie! Jawel. Desondanks helpt Hannah´s Barbie bij de ontwikkeling van haar emancipatie. Want die van haar is Dr en na wat heen-en-weer gepraat gelooft ze nu echt dat meisjes ook dokter kunnen zijn. En jongens verpleger.

Haar Barbie is dus dokter en verzorgt een baby´tje. En met dat baby´tje is ze ontzettend blij. Zo blij, dat ze gevraagd heeft of het mee mag in haar kist als ze gestorven is en begraven wordt...

Zo zie je maar, Hannah denkt steeds vooruit.

Nu nog enkele dagen braaf zijn. Niet altijd even makkelijk, ook niet voor Emma. Als we zeggen dat sinterklaas het wel zal zien als ze niet flink is, wel, zij zal de rolluiken neerlaten zodat hij niet kan binnenkijken. Voilà se. Nu wij.

Groetjes en tot de volgende keer.