De wereld van Hannah en Emma

2 september 2007

Sinterklaas

Sinterklaas, misschien een vreemde titel voor een blog aan de vooravond van Hannah´s grote stap naar het eerste leerjaar...

Maar sinterklaas blijft dit jaar alomtegenwoordig. Blijkbaar toch een fase in veel kinderlevens, ik herinner me de tijd dat Matthias van september tot mei in speelgoedboekjes zat te bladeren en te fantaseren. Hannah, die heeft zelfs geen speelgoedboekjes nodig. Ze heeft allang beslist dat ze een vliegend tapijt zal vragen. Dan kunnen we overal naartoe, naar de speeltuin, naar de speelgoedwinkel, enz, zonder dat ze onze hulp daarvoor nodig hebben. En recentelijk is daar ook een toverstaf en een boek met toverspreuken aan toegevoegd, dat lost nog meer problemen op. Ze had nl wel eens cadeautjes van de kerstman willen krijgen ook (die komt echter alleen in huizen van kinderen die van de sint niks krijgen), maar als ze de toverstaf en de spreuken heeft, dan kan ze zelf toveren wat ze wil. Emma vraagt dat ook, alleen is er een klein probleem gezien Emma die spreuken nog niet zal kunnen lezen. Maar Hannah zal in haar plaats toveren.

Regelmatig komt ook het vliegen ter sprake, de meest recente oplossing hiervoor is, na gewoon springen en met een paraplu springen (Mary Poppins), wat toverstof (Peter Pan).

Morgen dus de grote dag! Deze middag konden we al eens de sfeer gaan opsnuiven en kennismaken met de nieuwe juffen, want er was een drink.

En de kinderen worden echt groot, want ze poetsen nu hun tanden niet langer met zoete kindertandpasta, maar met pieke tandsepa van de volwassenen!
Alhoewel, er is ook een evolutie in omgekeerde richting: ze hebben nu weer allebei een slaapzak om in te slapen (dank je oma!) en Emma slaapt in het babyreisbedje... Dat voelt meer geborgen tegen al die spoken die ´s nachts haar dromen bevolken en mama en papa ook durven wakker te maken.