De wereld van Hannah en Emma

1 juli 2007

Veiligheid

Met nonkel Willy en nonkel David actief in de veiligheid, hebben wij enige eer hoog te houden op dat vlak. Sinds nonkel David ooit eens zei, dat het best is steeds de leuning vast te houden op de trap, proberen wij dat consequent te doen.

En als we fietsen, hebben we steeds onze fluohesjes aan - ook al fietsen we maar een km ver ;-)

Vandaag besloten we nu eindelijk eens werk te maken van fietshelmen. Ook een verplicht stuk uitrusting voor de verantwoordelijke fietser, en wie weet had Hannah toch een minder grote buil gehad die keer toen ze viel.

We trokken naar de winkel - ter gelegenheid van de solden was die de hele zondag open. We hadden al vlug onze smaak gevonden: Emma een knalgele helm, ze staat er prachtig mee, heel sportief, en ziet er een echte coureur uit op haar fiets. En Hannah een roze, met een prinses, ze ziet er deftig uit. Hannah is zoooooo blij met haar helm, dat hadden we niet kunnen denken. Na elk gebruik poetst ze hem met een zachte doek (al drie of vier keer vandaag). Ze huilt tranen met tuiten als hij valt, al twee keer vandaag: ze hing hem aan haar fietsstuur en haar fiets viel om. Nadat ze bedaard was, inspecteerde ze hem grondig en stelde een schram vast :-(

Aan wie doet ons dat denken?