De wereld van Hannah en Emma

2 mei 2007

Mobiliteit - hiep hiep hoera!

Onze Hannah kan fietsen! Joepie!

Dat heeft ze praktisch helemaal aan zichzelf geleerd!
En om haar te stimuleren en haar motivatie hoog te houden, hebben we haar direct laten proeven van de zoete smaak van vrijheid die een fiets biedt.

Na een eerste ommetje in de buurt (blokje om) reden we op zondagavond met Emma achterop en een rugzak met boterham, flesje water en verrassinkje (zijnde 10 chips en voor elk een overgebleven paaseitje) naar een verrassingsbestemming...: het speelplein aan de Lange Munte.

Hannah had meteen de smaak goed te pakken, dus de dinsdag (we hadden verlengd weekend) stonden de volgende, al meer ambitieuze trips gepland. In de voormiddag, iedereen nog met frisse benen, zijn we via de landelijke binnenwegen naar de Doornikse gereden, die overgestoken en dan via het afgescheiden fietspad tot bij oma en opa. Toch al een hele tocht voor onze Hannah, die nog wat recht moet leren fietsen. We stopten dan ook bij elke wagen die ons pad kruiste, en tussendoor ook nog een stuk of wat keren omdat Hannah, zoals steeds bij inspanningen, altijd wel ergens jeuk had of moest krabben ;-) Maar we raakten er, zonder problemen.

Af afsluiten gingen we in de namiddag dan nog even naar de buurtwinkel aan de Lange Munte. Het pad verliep al veel rechter dan bij de vorige trips.

We hebben direct ook al toekomstplannen gemaakt. Als Emma ook kan fietsen en ze beiden in de lagere school zitten, gaan we eens dwars door Vlaanderen fietsen, langs te waterwegen, misschien naar Leuven, en telkens de streek bezoeken en in hotelletjes overnachten. Ik denk dat we daar een mooie vakantie van zouden kunnen maken. Klinkt dat niet leuk?

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

foto? :)

11:25 a.m.  

Een reactie posten

<< Home