De wereld van Hannah en Emma

27 juli 2007

Michael en Jane De Poortere



Sinds deze week hebben we twee nieuwe huisgenoten: Michael en Jane De Poortere. Meestal zijn ze vergezeld van hun kindermeisje Mèèwie.

Even toelichten: sinds de kinderen Mary Poppins gezien hebben, beheerst deze film onze hele huishouding. Er moeten tassen en paraplu´s met gekromd handvat gezocht worden, de verkleedkleren worden bovengehaald en met een Hollands accent worden hele scènes van de film nagespeeld (die ze in de gedubde Hollandse versie gezien hebben). De kinderen die Mary smeken om hen niet te verlaten - neen hoor, dat doet ze niet zolang de wind niet draait (en daarna eigenlijk ook niet want ze woont hier echt). Vader George die streng is, Michael die moet opruimen, niet treuzelen bij het voetpad, enz.

Het verbaast ons, maar ze hebben de film vermoedelijk beeld voor beeld in zich opgenomen, kennen alle personages en gebeurtenissen, en ze zouden heel graag eens door de schoorsteen vliegen, en daarna met open paraplu door de lucht kunnen vliegen.
We denken dat ze zich erg herkennen en identificeren met de kinderen uit de film.

Overigens hebben ze een roze koffer vol roze, blinkende prinsessenkleren te leen gekregen van de kinderen van Kathleen. Te gek. Gisteren mochten ze op die manier mee naar het stadhuis, de bib, de winkel. Ik moet zeggen, we hadden veel bekijks, ik met die twee prinsessen op sleeptouw.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

People should read this.

9:13 a.m.  

Een reactie posten

<< Home