De wereld van Hannah en Emma

31 maart 2008

De weg naar zelfstandigheid

Als je in het eerste zit, dan ben je echt al heel zelfstandig.

Als ik de kinderen ophaal van school, gebeurt het dat Hannah met de fiets is, en Emma en ik met de wagen. Dan wil Hannah alleen naar huis rijden. In het begin bleef ik dan op de hoek van de straat staan, maar ondertussen heeft Hannah dat gemerkt en dat mag echt niet! Ze wil helemaal alleen.

Een paar avonden geleden wou ze eens alleen een briefje gaan posten bij Jeppe, die in de Schaapsdreef woont. Na veel gezaag en gepraat en overleg kwamen tot volgende oplossing: ik stak haar de Sint-Denijse over, ze mocht alleen (om 18.30!) door de Schaapsdreef stappen, en de brief daar posten. Papa was verwittigd en die vertrok van zijn werk om ongeveer hetzelfde tijdstip bij Jeppes huis aan te komen. Daarna konden ze samen terug naar huis keren.

Zo gezegd, zo gedaan. Het was een heel avontuur! Om te beginnen was het een liefdesbrief/huwelijksaanzoek, mooi versierd, en met een snoepje erbij. En toen Hannah daar aangekomen was, besloot ze om de brief niet zomaar te posten, maar aan te bellen en hem persoonlijk te overhandigen. De papa van Jeppe deed open, riep Jeppe erbij - die was al in zijn pyjama en keek beetje verbaasd bij dat bezoek. Hij zei de volgende dag dat het OK was ;-)