De wereld van Hannah en Emma

7 maart 2008

Lieven

De tijd waarin je zo ongeveer tijdens de pubertijd voor het eerst belangstelling begon te tonen voor het andere geslacht, ligt ver achter ons. Onze beide meiden hebben al sinds jaar en dag een lief, niet altijd hetzelfde maar er zit toch enige standvastigheid in. De lieven zelf zijn soms ook ´op´ de meisjes (zo zeg je dat), soms ook niet, soms hebben ze belangstelling voor meerdere meisjes, ... In elk geval, het is bij ons regelmatig een gespreksonderwerp en geeft aanleiding tot veel speculatie.

Hannah is sinds jaar en dag verliefd op Jeppe (haar tweede lief). Jeppe is soms verliefd op haar, soms op Michele en soms op niemand. Alhoewel, denkt Hannah, hij is waarschijnlijk toch op haar verliefd maar omdat hij een jongen is, durft hij het niet zeggen. Wat haar zo zeker maakt van haar zaak? Ze had eens een zakdoekje nodig en wou er net eentje nemen, toen Jeppe, zonder dat zij ernaar gevraagd had, haar een van zijn eigen zakdoekjes aanbood! Als dat niet betekent dat hij verliefd op haar is!

Emma is verliefd op Pierre, en nu ook op Edouard. In ons slaapliedje ´s avonds, waarin we sinterklaas om een mooie droom vragen, worden zij dus ook altijd even vermeld. Dat klinkt zo:
Lieve lieve sinterklaas
en ook jij, pieterbaas,
geef ons Emma een mooie droom,
van prinsen, prinsessen en van vlinders,
en van feeen en van elfjes

en dan zijn er uitbreidingen mogelijk:
en van Edouard en van Pierre
OF
en van het prinsessenkleed (dat we in Leuven vergeten zijn) en de piano (ze speelt ook dolgraag piano en mag momenteel op een keyboard oefenen bij oma en opa)
enz

Dank u wel, sinterklaas, en ook jij, pieterbaas.