De wereld van Hannah en Emma

10 november 2007

Mama op weekend, papa en de kinderen thuis



Mama ging met het werk op teamweekend - nog wel naar de verre bestemming Westouter!

De bedoeling was eerst dat Hannah en Emma ervan gingen profiteren om weer eens bij oma en opa in Vlamertinge te logeren. Maar bij nader toezien stootte dat op een veto van Hannah: dan kon ze niet naar de KSA op zaterdagmiddag en het ging net zo tof zijn.


Ja, op eigen iniatief heeft Hannah besloten naar de KSA te gaan. We stonden wat verbaasd te kijken: onze beider jeugdbewegingervaring is miniem, zo niet onbestaand te noemen, en Hannah bleef tot op heden altijd liever thuis, tenzij we haar mits veel aandringen konden overhalen hier of daar heen te gaan... Maar de kennismaking was een schot in de roos en sindsdien gaat Hannah zich dus op zaterdagmiddag amuseren in de Beekstraat (op 5 huizen van mijn eerste kot).


De hele maand oktober waren bv op zoek naar de Kodjiboe - een verkleed beest dat een beetje op leidster Babette leek... Ze moesten de mama en papa van de Kodjiboe zoeken met allerlei proefjes. Het was wel ingewikkeld, want de mama heette papa en de papa heette mama... Kortom, er wordt daar heel wat gespeeld en verzonnen.

Komende weekend is er pannenkoekenbak: allen die zin hebben in een kilo: laat maar weten.


In elk geval: ze bleven dus allen thuis, en nodigden zelfs een collega van papa uit om te komen eten.