De wereld van Hannah en Emma

2 september 2007

De Ardèche - dinsdag en woendag




De dinsdag deden we het wat rustiger aan en bleven thuis.
Onze verste uitstap was een wandeling naar het plaatselijke containerpark - ja, ook in Frankrijk wordt hedentendage gesorteerd. We zagen onderweg nog een hagedis en wat lokale bevolking, en holden ons de longen uit het leven.

In de loop van de vakantie vingen we ook enkele krekels, die op veel interesse van de kinderen konden rekenen. We konden ook vaststellen dat ze in een bokaaltje jammer genoeg te weinig lucht blijken te hebben en sterven, de kleinste het eerst :-(

De woensdag was een beetje een tegenvaller. Ons doel was een groot stuwmeer. Het plan was er te picknicken en van waterpret te genieten. De rit er naartoe viel echter nogal uit - weliswaar weer door een prachtige omgeving, waarvoor de kinderen traditiegetrouw geen belangstelling hadden, en jammer genoeg niet langer zonovergoten - en ter plekke vroren we bijna aan de grond. Om te picknicken moesten we de bus met de neus in de wind zetten en de kinderen in de koffer installeren, en na de picknick kropen we vliegensvlug terug erin en zetten koers richting Lentillères (ons dorpje). Onderweg deden we nog een poging de - prachtige - Pont du diable te bezoeken maar zelfs dat was ons niet gegund want net toen we daar bij het water aankwamen, begon het te regenen.

Thuisgekomen gaven we de kinderen restaurantbediening op het terras (te koud op het gras) - kwestie van de sfeer er toch in te houden.


De was die we gedaan hadden, kregen we wel slechts moeilijk gedroogd, en de bbq ´s avonds lieten we aan Hans over, die in zijn eentje bij het vuur moest staan. Arme Hans...