De wereld van Hannah en Emma

10 november 2007

De valkuil... overwonnen

Tja, we zijn er inderdaad ingetuimeld, in de valkuil die op elke blogger ligt te wachten... Meer dan twee maand zijn we afwezig gebleven.

Excuses zat natuurlijk. Allereerst het nieuwe schoolbegin. Voor Emma heel druk want juffen met een duobaan, aangevuld met nog wat hulpjuffen en zo. En het tweede kleuter: niet te onderschatten. Waar ze in het eerste kleuter nog vrij waren om werkjes te doen of te spelen, wordt er in het tweede kleuter duidelijk gemaakt dat je die werkjes echt wel moet afwerken. Emma pufte en blies in het begin nogal: zoveel werk!
Positief alleszins is dat ze nu oud genoeg is om te gaan sporten in de Lange Munte! Waar we Hannah vermoedelijk een half jaar elke woensdag moesten aansporen en overtuigen om toch te gaan, daar moeten we Emma nu anderhalf uur (van 13.00 tot 14.30u) kalmeren: het begint nu eenmaal maar om 15.00 dus heeft het geen zin om voor 14.30 te vertrekken. Ze is razend enthousiast.

En Hannah, die spant zich met veel interesse in voor het eerste leerjaar. Alles is super interessant en dat laat ze blijkbaar ook merken in de klas. Alleen begint ze nu, na twee maand, toch te vragen wanneer eindelijk zal kunnen lezen. De drang om zelf verhalen te kunnen lezen blijkt alleszins groot.
Ze heeft nu ook elke week zwemles. Een beetje tegen haar zin is ze zo eerlijk geweest te zeggen dat ze al kan zwemmen, en nu moet ze elke week in het diepe zwemmen! Eerst vond ze dat niet zo leuk, maar de laatste weken valt het blijkbaar toch wel mee.

Al vechten beide kinderen momenteel tegen verschillende verkoudheden die hen belagen, en moest het zwemmen deze week overgeslagen worden.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

verlangen om te kunnen lezen.. dat gevoel herken ik :)

4:39 p.m.  

Een reactie posten

<< Home